Välkommen till feckrothque.se

Blogg om vardagen, maten, hälsan

Träning i grupp för bättre hälsa

Är du en person som får mer energi av att träna i grupp? Gymkedjorna erbjuder olika typer av gruppträning där det finns något för alla att börja med. Spinning, dansklasser, Aerobics, Crossfit, Gympa och Yoga är några exempel på vad som finns inom gruppträning.

5 Hälsofördelar med gruppträning

Humör och motivation stärks

Du blir gladare av att träna tillsammans med andra och att boka gruppträning med en vän eller bara vetskapen att det är fler som kommer ta sig till passet ökar din motivation att komma iväg. Oxytocinet ökar och du känner dig mer avslappnad. Efter passer är det viktigt att man äter rätt och man varierar maträtter.

Ökad kreativitet

När vi tar oss an ett träningspass tillsammans ökar kreativiteten. Vi peppar, stöttar och hämtar inspiration av varandra. Kan andra så kan du! Ditt mindset förstärks och det ger ökad kreativitet på gymmet och i livet.

Ditt sociala liv blomstrar

Mitt i vardagen när vi ska få ihop livspusslet med arbete, fritidsintressen och hämtning/lämning om du har barn, kan det ibland bli svårt att hinna umgås med vänner. Ett stående pass i veckan gör att träningen blir av samtidigt som du är social och träffar dina vänner. Kanske bli också den där koppen kaffe på något mysigt café av efter träningen?

Du blir fysiskt starkare och friskare

Styrka, syreupptagningsförmåga och muskelmassa ökar. Detta är effekter som du får på köpet när du tränar tillsammans med någon. Atta hålla igång det sociala livet och träna samtidigt stärker också ditt immunförsvar och håller förkylningarna borta.

Den kognitiva förmågan ökar

Du får lättare att ta in och förstå information, beslutsfattande och logiskt tänkande och planering. Du kan helt enkelt bli en mer strukturerad person av att träna tillsammans. Simultankapaciteten tränas också när du lyssnar på instruktören och samtidigt härmar rörelserna.